Scroll down
Bioskop Sutjeska

Sve o nama

Istorija čuvenog čačanskog bioskopa “Sutjeska” započela je dalekog februara 1948. godine. Od tada pa sve do danas, brojne generacije odrasle su uz filmsko platno u ulici Kralja Petra I. Od samog početka svog rada, “Sutjeska” se nalazila u zgradi Poljoprivredne podružnice koja je u to vreme, tačnije od nastanka 1941. godine, bila namenjena brojnim predavanjima, skupovima i izložbama. Iako očvršćena i ispunjena svojom dugom i bogatom istorijom, stara zgrada bisokopa našla se pred izazovom godina i vremena, ali i novim, znatno savremenijim tehnologijama. Kako bi mogao idalje da ostane mesto odrastanja i sazrevanja brojnih budućih generacija, 2016. godine je započeta gradnja novog poslovno-stambenog prostora u čijem okviru se nalazi i potpuno nova bioskopska sala.

Bioskopska sala sa svojim holom nalazi se na prostoru od oko 350 metara kvadratnih. Salu sačinjava 80 mesta, od kojih je 78 sedećih, dok su dva predviđena za osobe sa invaliditetom. Kako bi pristup i boravak licima sa invaliditetom bio što lakši, obezbeđen je i adekvatan prilaz za invalidska kolica. Takođe, bioskopska sala je opremljena jedinstvenom rasvetom, kao i odličnom klimatizacijom i grejanjem.

U pogledu tehničke opremljenosti, nova, stara “Sutjeska” izgrađena je prema najvišim svetskim standardima koji uključuju vrhunsku rezoluciju slike, mogućnost 3D projekcija, ali i saraund i dolbi sistem. Zbog potpune ugodnosti svojih posetilaca, sedišta su kožna, a razmak između naslona i sedišta u sledećem redu iznosi 1,5m, što je znatno više u odnosu na staru salu gde je isti razmak iznosio oko 50cm.

Iako se nalazi u potpuno novom ambijentu kakav naš grad odavno zaslužuje, duh najstarijeg čačanskog bioskopa ostao je nepromenjen. Novine su tu da doprinesu kvalitetu i ugodnosti, ali tradicija je ono što privlači i živi kroz generacije. Staro, dobro poznato mesto susreta i kvalitetnog programa dostupno je svakoga dana i strpljivo dočekuje nove filmske naslove, ali se uvek raduje i starim, antologijskim blokbasterima, kako stranim, tako i domaćim.

Pomoć? Tu smo za vas...

032 404 100

064 31 40 600